HELLÓ SIMI!

Érintésterápia kicsiknek

Érintésterápia kicsiknek az ősbizalom, társas kapcsolatok erősítésére, stressz- és agresszió kezelésére.

"A simogatás lényege nem az érintésben van, hanem a szándékban, az érzelemben, ami a kezet vezeti."
Popper Péter, gyermekpszichológus, pszichiáter

Az érintésterápia lényege benne van a nevében: érintés fontossága.

Az érintés

- A bőrkontaktus a gyermek első tapasztalása.
(Azt, hogy milyen lesz a későbbi kapcsolata a szüleivel, testvéreivel, társaival, később a körülötte élőkkel, nagyban befolyásolják a kisgyermekkori élményei.)
- Segít a mindennapi ingerek feldolgozásában.
- Erősíti az anya-gyermek kapcsolatot.
Ebben szeretnék segíteni: a foglalkozás keretén belül olyan impulzusokat adunk, amelyek segítségével sok és sokféle elsősorban érintésen keresztüli élménnyel találkoznak a kicsik.
Különböző tapintású, anyagú, színű, formájú játékszerekkel játszunk, amelyekkel a gyermekek is közvetlen kapcsolatba kerülnek, megfogják, megsimogatják.
Ezek a játékok olyan pozitív élményt adnak, melyek hatására könnyebben teremtenek kapcsolatot, jobban kezelik a konfliktusokat. Ez pedig kihat a felnőttkori családi, társadalmi kapcsolatokra is.
A foglalkozáson tanultak alkalmazása segít a mindennapi ingerek feldolgozását, erősíti az anya-gyermek kapcsolatot, valamint a társas kapcsolatokból keletkező stressz és szorongás oldását, és az ebből következő „rosszalkodás” kezelését.
Olyan eszközt adunk a kezedbe, ami a mindennapi nevelés során is hasznos lesz. Olyan eszközt adunk a gyerek kezébe, ami könnyebbé teheti az egész életét. Mert a  bizalom, az alapvető emberi kapcsolatokhoz való viszony, az első 3 év alatt alapozódik meg és javarészt akkor alakul ki. Később is fejleszthető, de az alapozás a legfontosabb. És ezt most játékos formában megteheted, míg később már munkának fog tűnni.

A foglalkozást vezeti: Kurucz Kriszta / Királyné Nagy Anita

Időpontja: Kedd 9.15-10.00 NYILVÁNOS!

Díja: 1.500 Ft/ alkalom, vagy 12.000 Ft/ 10 alkalmas bérlet

Telefonszám: +36 70 573 6000
E-mail cím: kuckobolcsi16@gmail.com

to top button