HELLÓ ZENE!

Zenés, hangoskodós, mozgásos foglalkozás a gyerekek aktív részvételével!

Csütörtökön 9:15-kor várunk minden zenélni szerető és vágyó gyermeket nyilvános zenés-táncos-mozgásos mulatságunkra. A gyerekek kezükbe kapják a csörgőket, dobokat a foglalkozás idejére. A foglalkozás végén hangszercirógató!

Tények a zenetanulással kapcsolatban

– Azok a gyerekek, akik zenét tanulnak, nagyobb szókinccsel és fejlettebb olvasási készséggel rendelkeznek, mint azok a társaik, akik nem vesznek részt a zenei oktatásban.
– A zenei tanulmányok segítenek az agynak abban, hogy a zajos háttérből kiszűrje a beszédet. A zenei leckék azoknak a gyerekeknek is segítenek, akik tanulási nehézségekkel küzdenek, vagy diszlexiára hajlamosak és hamar elvesztik a fókuszáló képességüket a nagy zajban.
– A kutatások azt mutatják, hogy a zene a pszichikai testmozgatója az agynak, az emberei testben. A zenei hangok egyfajta hallási fitneszként működnek, amely segít megfejteni a különbségeket a hangszínek és hangmagasságok között.
– Azok a gyerekek, akik hangszeren tanulnak, jobban jeleskednek az iskolában, jobban dolgoznak csapatban, jobban döntenek kritikus helyzetekben és tovább folytatják tanulmányaikat.
– Azok a gyerekek, akik kisgyermek koruktól zenei oktatást kapnak, egy éven belül lekörözik társaikat agyi kapacitásban és memóriakészségben.
– A zenei tanulmányok és a hangszeres tudás jobb nyelv-érthetőséget ad és arra készteti a diákokat, hogy egy második nyelvet is felvegyenek iskolai éveik alatt.

A foglalkozást vezeti: Kurucz Kriszta / Királyné Nagy Anita

Időpontja: Csütörtök 9.15-10.00 NYILVÁNOS!

Díja: 1.500 Ft/ alkalom, vagy 12.000 Ft/ 10 alkalmas bérlet

Telefonszám: +36 70 573 6000
E-mail cím: kuckobolcsi16@gmail.com

to top button